vhodni del

 

 

svetovalni kotiček

 

Lekarna Oplotnica je odprla svoja vrata leta 1980, kot enota Javnega zavoda Slovenska Bistrica. Pod okriljem zavoda je delovala do 1. oktobra 2009, danes pa deluje kot zasebna lekarna s koncesijo.
Lekarna izvaja javno službo, ki obsega nemoteno preskrbo prebivalstva ter zdravstvenih zavodov in drugih organizacij z zdravili, izdajanje zdravil na recept in brez recepta ter magistralno pripravo zdravil.
Poleg navedenega omogoča lekarna še preskrbo s pomožnimi zdravilnimi sredstvi, ortopedskimi pripomočki, sredstvi za nego in drugimi sredstvi za varovanje zdravja. Nudi izdajanje veterinarskih zdravil, izdelovanje in preverjanje kakovosti zdravil in pomožnih zdravilnih sredstev, kot tudi svetovanje pri predpisovanju in uporabi zdravil.
Strokovni nasvet farmacevta ob izdaji zdravila bistveno pripomore k pravilni, varni in učinkoviti uporabi zdravila. Z nasveti o izbiri ustreznih zdravil, prehranskih dopolnil in zdravem načinu življenja se trudimo pomagati tako bolnim kot zdravim. Včasih že zdrave življenjske navade zadostujejo za ureditev oz. zmanjšanje tveganja za pojav bolezni, ki postajajo vse pogostejši spremljevalec sodobnega načina življenja - npr. bolezni srca in ožilja.

Justina Lešnjak, mag. farm.

 

 

 

2020 © lekarna-oplotnica.si, vse pravice pridržane