Lekarna Oplotnica je odprla svoja vrata leta 1980, kot enota Javnega zavoda Slovenska Bistrica. Pod okriljem zavoda je delovala do 1. oktobra 2009, danes pa deluje kot zasebna lekarna s koncesijo. Vodja lekarne je Justina Lešnjak, mag. farm.

Lekarna izvaja javno službo, ki obsega nemoteno preskrbo prebivalstva ter zdravstvenih zavodov in drugih organizacij z zdravili, izdajanje zdravil na recept in brez recepta ter magistralno pripravo zdravil.

Poleg navedenega omogoča lekarna še preskrbo s pomožnimi zdravilnimi sredstvi, ortopedskimi pripomočki, sredstvi za nego in drugimi sredstvi za varovanje zdravja. Nudi izdajanje veterinarskih zdravil, izdelovanje in preverjanje kakovosti zdravil in pomožnih zdravilnih sredstev, kot tudi svetovanje pri predpisovanju in uporabi zdravil.

Strokovni nasvet mag. farmacije ob izdaji zdravila bistveno pripomore k pravilni, varni in učinkoviti uporabi zdravila. Z nasveti o izbiri ustreznih zdravil, prehranskih dopolnil in zdravem načinu življenja se trudimo pomagati tako bolnim kot zdravim. Včasih že zdrave življenjske navade zadostujejo za ureditev oz. zmanjšanje tveganja za pojav bolezni, ki postajajo vse pogostejši spremljevalec sodobnega načina življenja - npr. bolezni srca in ožilja.

Obiščite nas in izvedeli boste še več o tem, kaj lahko za svoje zdravje in dobro počutje naredite sami.

 

 

 

2020 © lekarna-oplotnica.si, vse pravice pridržane